Puromuz2.com: Türkiye Puro Satın Al

0 Comments

Puro seçiminiz, yakışınız, içnöbetiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar temelli size özeldir. Ancak gene bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç yer var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda günün her saatinde içmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize nazaran, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetleme Ika Mülkiyet konstrüksiyonı Karayip purolarda içmeden önce nemliliğini denetleme etmek gerekir. Bu Toscanello için meri bileğil. Toscanello severler damak zevklerine nazaran farklı gönen oranlarında içmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da tecrübe yerılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi gereken dirimsel bir nizam var. Puro sadece yalnız sadece kokusuz odle yakılır! Puro her ahit evet büfecir gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabil benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kabil buke yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro taalluk ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde doğru. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken yalaz puroya düver değinti etmemelidir. Ateşin maviliği purodan az buçuk münezzeh tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yanı kırmızıya döndüğünde kızartma nöbetlemini mebdeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 paye eğimle, aleve tam değinti etmeyecek şekilde tutun. Bu nöbetlemi yaparken bütün tabanğın eşit yanması gerektiği için puroyu aynı zamanda tekdüze bir şekilde 360 paye döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına natürel alevli çakmalara nazaran az buçuk daha uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu merkez çakmaklar çok takatlidür ve aşkın doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma nöbetlemi natürel alevli çakmaklarla, az buçuk ahit alabilir. Bu müddet size hengâm kaybı kabil bölümükebilir yalnız puro çıdam ve emek lüzum. 5- İyi Yandığını Denetleme Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma nöbetleminden sonra aykırı çevirip simaünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hafifçe esir üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün ayak kıpkırmızı ise yakma nöbetlemini mebdearı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yanı tam yanmamışsa, yani bütün ayak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu kavşakınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü ufak tefek soluk daha çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış pare da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hafifçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz içime hazır. Pekâlâ evet siz hazır mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıleke çıleke içilmeli. Alacağınız her soluk ortada en azından 40 saniye aramak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kabil içmeye çhileışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı içimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da çabucak hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı içmeye devam ederseniz, puro o denli dokunaklılaşır ki hiç içilemeyecek duruma gelebilir. ıvır zıvır bir uyarı: Puro, sigara kabil ciğere çekilmez. Yaman hafifçe ağıza doldurulur ve kâm almaçların dumanla ihtarlmasına onay verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartvizitın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha az taalluk gösterdiğinizin bir nöbetaretidir. Sönen puronun küllerini pekçe temizleyin. Bunun için kürdan kabil bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri pekçe temizlediğinizden güvenli olduktan sonra puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim içtiğim Toscanello için baştan yakma problem örgütleme etmez. Ancak yabancı konstrüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda meraret hissedeceğinizi delalet etmek isterim.

Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 sene hatta daha uzun bir müddet birlikte saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabil puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve mutlak şense olan 2 nizamı medlulız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın alev ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 paye ortada olduğundan güvenli olmanız gerekiyor. Ev bark içinde bu sıcaklığı yakalamanız oldukça zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza gerek yoktur. Ancak zahir şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız zeminını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda hiçbir problem ile içinlaşmazsınız. Hıfız zeminı sıcaklığında gerçek problem zeminın ilgisiz bileğil aşkın sıcak olmasıdır. Çünkü hıfız zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile içinlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise hıfız zeminının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet aşkın kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbette gönen hıfız zeminı sıcaklığına nazaran trok gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız zeminı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde nanay ise rastgele bir esir geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta esir geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız zeminının esir geçirmemesi ve buna destelı olarak da kutu içindeki gönen ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak için anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı katkısızlayacak mutlak esir geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En oflaz humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları mutlak esir geçirmedikleri için gayrı rakiplerine yetişkin ayrım atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Etiketler: , , , , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.